Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.



 
AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Mangal Yaparken..

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
0671
Admin
Admin
0671


Mesaj Sayısı : 708
Yaş : 29
Nerden : İstanbul
Takımı : Beşiktaş
Memleketi : Kırıkkale
Kayıt tarihi : 24/08/07

Mangal Yaparken.. Empty
MesajKonu: Mangal Yaparken..   Mangal Yaparken.. Icon_minitimePerş. Ağus. 30, 2007 12:25 pm

Mangalda pişirdiğiniz ete duman kokusunun ve tadının sinmemesi için iyice yıkadığınız bir elma ya da bir parça limonun kabuğunu ateşe atın. Ateşe atacağınız birkaç sap biberiye de ete farklı bir tat katabilir. Ama bu tadın ve kokunun çok baskın olmaması için biberiyenin etin pişirme süresinin sonuna doğru ateşe atılması gerekir.
Mangal yaparken etten akan yağlar kor halindeki kömür parçalarının üstüne düştüğünde alevlenmeye neden olur. Bu da eti yakar. Ama ateşi söndürmeyecek miktarda suyu elinizle ateşin üzerine serperseniz, alevler dinecektir.
İster fırında olsun ister mangalda, ızgara yiyeceklerin tadı bir başka olur. Ama fırın ızgarasında pişirilen etlerin yağlarını tepsiden temizlemek de zordur. Bu işinde altından kalkabilmek için fırın tepsisine bir miktar su doldurmanız yeterli. Yağlar soğuduğunda suyun yüzünde toplanacak ve tepsinin kolay temizlenmesini sağlayacaktır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://ozkanlar.yetkin-forum.com
 
Mangal Yaparken..
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: ..::BAYANLAR İÇİN::.. :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: